Thursday, April 23, 2009

Vreedzame godsdienst...

Er waren eens tien moslims. Zij riepen: de islam is een religie van vrede. Eén riep een fatwah uit over Rushdie. En toen waren er nog maar negen.

Er waren eens negen moslims. Zij riepen: de islam is een religie van vrede. Eén liet de Twin Towers instorten. En toen waren er nog maar acht.

Er waren eens acht moslims. Zij riepen: de islam is een religie van vrede. Eén vierde feest op straat bij de ondergang van zoveel ongelovigen. En toen waren er nog maar zeven.

Er waren eens zeven moslims. Zij riepen: de islam is een religie van vrede. Eén ontkende de holocaust en riep op Israël in zee te drijven. En toen waren er nog maar zes.

Er waren eens zes moslims. Zij riepen: de islam is een religie van vrede. Eén stenigde een vrouw in een burka. En toen waren er nog maar vijf.

Er waren eens vijf moslims. Zij riepen: de islam is een religie van vrede. Eén ontplofte in een Israëlische bus. En toen waren er nog maar vier.

Er waren eens vier moslims. Zij riepen: de islam is een religie van vrede. Eén onthoofde een Japanse toerist in Irak. En toen waren er nog maar drie.

Er waren eens drie moslims. Zij riepen: de islam is een religie van vrede. Eén bedreigde een ex-moslim met de dood. En toen waren er nog maar twee.

Er waren eens twee moslims. Zij riepen: de islam is een religie van vrede. Eén schreef dat 'de mensen van het boek' varkens waren (S.5:60) en onthoofd moesten worden (S.47:4).

En toen was er nog maar één...

Ik weet niet wat deze ene overgebleven moslim doet. Zwijgt hij? Drukt hij zich uit in eufemismen? Zegt hij dat de fundamentalistische islam niet de echte is? Wordt hij een vrijzinnige moslim? Gooit hij zijn godsdienst overboord?

Ik weet wel wat veel politiek correct sprekende leiders doen. Zij blijven zeggen dat we te maken hebben met geïsoleerde incidenten van terroristen die een verkeerde interpretatie hebben van de islam. Zij blijven beweren dat de islam een godsdienst van vrede is.

3 comments:

Anonymous said...

Beste Apologeet

ik lees je regelmatig.
Je maakt nu wel dezelfde fout als die men met christenen graag doet, namelijk elke gelovige moslim in een colectief plaatsen. Vooral atheisten forums hebben het graag over 'de' christenen, ik beschouw het als dom dat je nu dus moslims plaatst onder 'de' moslims.

Overigens met waardering voor je blog.

Yossman said...

Ik heb daar zelf ook over na zitten denken, maar ik geloof niet dat ik alle moslims over één kam scheer. Per slot van rekening laat ik er 'één' over van wie niet duidelijk is wat hij gaat doen.

Het is juist mijn bedoeling om te laten zien dat hoewel je een wereldbeeld niet mag beoordelen naar het gedrag van hen die dit wereldbeeld aanhangen, er in dit geval een duidelijke link is tussen hen die een authentieke islam voorstaan (Al Qaida, Taliban, etc.) en de bron van deze godsdienst die stelselmatig oproept tot geweld tegen ongelovigen (de koran).

Vandaar dat de op-een-na-laatste moslim in mijn verhaaltje de schrijver is van die koran. Het probleem zit in dit geval toch bij de bron.

Gelukkig zijn er veel moslims die vredelievend zijn. Ik ken er zelf maar genoeg. Maar dat zijn moslims die hun eigen boek niet consequent toepassen.

Anonymous said...

Dag Yossman,

de christen past de bijbel ook consequent toe, maar je hebt een punt, dat begreep ik uit het journaal deze dag weerom. Vraag is of fanatisme gevolg is van het boek of van het misbruik door politiek, de islam wordt politiek misbruikt (samengaande met primitieve beloften 'blaas jezelf en wat ongelovigen op, en je komt in de hoogste hemel') (Dit naast meest primitieve rituelen en gebruiken die er al waren voor het ontstaan van die islam.) Maar ik heb tot nog niet gehoord dat een christen zichzelf ombrengt voor zijn god - dit land heeft politiek en geloof ook netjes gescheiden.

Groet.